Времето сега:

четвъртък, 19 септември 2019 г.

Нов фънтъзи роман. 2019. ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс № 229. Valeri Kolev.



Нов фънтъзи роман. 2019.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс №  229Valeri Kolev.

Във вечерта на другия ден, кораба Volvo се приземи на космодрума на земляните, край един от тяхните градове, във тяхната колония на планетата Orixon 37. Алекс излезе на терасата към каютата и запали цигара. Навън валеше проливен дъжд. Алекс огледа наоколо, а във далечината се издигаха крепостите- замъци на земляните тук. Тук Алекс постоя близо час, а през това време навън съвсем се мръкна. По някое време Палма го намери на терасата и запали цигара, изправена до него, докато обмисляха нещата заедно.
Като се прибраха вътре на топло, дежурните бяха отворили видеоканал за разговори между града и кораба. Един от екипите водеше разговорите. Не се предвиждаше излизане навън, преди сутринта, както се бяха разбрали командир Йон и Алекс. Затова пък по видеовръзката можеха да общуват със земляните от близкия град.

Със напредването на вечерта Екип Алфа се събра в дежурната си каюта, за вечеря и обмисляне на плановете на експедицията. Алекс беше малко сънлив, но това не попречи на вечерята. Той запали цигара, докато раздаваше новите инструкции, които беше написал по- рано, през деня.
*
На сутринта един екип от кораба
Volvo замина със дрон, на среща със земляните на тази планета. Срещата щеше да се излъчва по тяхната телевизия. Земляните тук имаха четири града и наброяваха няколко стотици хиляди души. Те се зарадваха на гостуването при тях, на експедицията на Алекс. Междувременно при входовете на кораба няколко екипа вече търгуваха със земляните от града и със извънземни от по- далечни градове.
Алекс пушеше цигара изправен на терасата на дежурната каюта на Екип Алфа, а до него стоеше Палма. За обеда, на борда на кораба бяха поканени военни и цивилни от града на земляните, общо 100 души. Столовата на кораба вече се готвеше за празничния обяд. Беше избрано и специално, празнично меню. Междувременно долу при входовете на кораба вече отваряше скара- бира пункт, с много бира и вино, печено месо и лакомства. Там вече се събираха най- нетърпеливите, като се очакваха стотици любители на бирата и на дружеските разговори с далечни хора.
Наближаваше обедно време, когато Алекс и Палма и Ким и Аш излязоха пред кораба да се разходят и да поговорят с тукашните хора. Оказваше се, че тази земна колония е добре икономически, разполагат с добри добиви на храна и добре развито производство за износ и за изплащане на територията на колонията. Бяха проведени и дипломатически разговори със извънземните от най- близкия техен град. Със извънземните тук, експедицията на Алекс осъществи по – късно, успешни търговски сделки. Както обикновено, Алекс раздаде и подаръци, покрай търговските операции- роботи, дронове, компютри и радиостанции, произведени от експедицията, по време на далечен полет.
Времето напредваше, а пред кораба вече се бяха събрали към 400 души, любители на скара- бирата и хубавите приказки с далечни и близки хора. Алекс запали цигара и се замисли.    
 
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Край на Откъс №  229.   Valeri Kolev.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Koan - Matariki

Синоптична прогноза