Времето сега:

петък, 20 септември 2019 г.

Нов фънтъзи роман. 2019. ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс № 230. Valeri Kolev.




Нов фънтъзи роман. 2019.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс №  230Valeri Kolev.

Във бордовата вечер, купона пред кораба продължаваше, а там се бяха насъбрали 700 души от града и от кораба Volvo. Имаше и извънземни от най- близкия техен град, на около 400 км. на север. Алекс и Палма седяха по пултовете си в дежурната каюта на Екип Алфа и обмисляха плановете на експедицията за напред. До тях, по местата си седяха Ким и Аш. Все още не бяха решили, колко дни ще останат на тази планета. Корабът вече беше натоварен и зареден със всичко необходимо- въздух, вода, гориво, провизии и др. По принцип можеха да отлитат още тази вечер, но екипажите поискаха почивка и то- именно тук. Алекс смяташе да отпусне известна почивка на хората си тук.
*
По обедно време на другия ден, Алекс пушеше цигара на терасата на каютата, в компанията на Палма, Ким и Аш. Екипажите имаха почивен ден, без да се спират дежурствата и охраната на кораба. Отлитането беше отложено за следващите дни, без да се уточнява кога. Навън беше облачно, но това не попречи на скара- бира купона пред кораба, където имаше стотина души от близките градове. Тук екипажите на
Volvo разговаряха със местните хора и извънземни. За следобеда бяха дали заявка за участие още към 200 души- местни земляни.
Във бордовия следобед Алекс, Палма, Ким и Аш отидоха навън при скара- бира купона, за да поговорят с хората и да се почерпят. Валеше дъжд, но под временните шатри беше сухо и приятно. Алекс скоро не беше пил бира и набързо му се замая главата. Това не му попречи да бъде в добро настроение. Извънземните от близките градове се интересуваха от техниката на земляните, по- точно от продукцията на експедицията на Алекс. Алекс поръча да им бъде дадена технологията за роботите, дроновете, компютрите и радиостанциите, които експедицията произвеждаше. Военните от града на земляните тук, поиска срещу тези технологии да бъде опростена голяма сума от изплащането на териториите на земната колония тук. След като Алекс се съгласи на подобна сделка, документацията беше предадена на извънземните. Те пък останаха доволни от подобна сделка.
*
Следобедът напредваше, когато Алекс и Палма се усамотиха в неговия бокс, за да почиват и да обмислят плановете на експедицията занапред. Двамата написаха новите инструкции и задачи за екипажите на трите кораба на експедицията. По желание на местните беше заповядано на другите два кораба на Алекс, да гостуват също тук. За целта кораба
Nissan започна спускане към планетата от височина 1,000 км. Очакваше се този кораб да пристигне след около 50 часа. Третият кораб- Maserati
щеше да се спуска със 10 часа по- късно. Развълнуваха се почти всички, на това желание на местните, което щеше да бъде сбъднато.
По някое време Алекс запали цигара и се зае да си събере мислите и да обмисли нещата отново. Той се стегна в нова униформа, затегна джаджите по себе си, гладко избръснат и подреди раниците си. Всички хора от експедицията получиха скоро задачи и нови инструкции, а Алекс остана дълбоко замислен.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Край на Откъс №  230.   Valeri Kolev.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Koan - Matariki

Синоптична прогноза