Времето сега:

вторник, 24 септември 2019 г.

Нов фънтъзи роман. 2019. ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс № 233. Valeri Kolev.


Нов фънтъзи роман. 2019.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс №  233.  Valeri Kolev.

Във един следобед, няколко дни по- късно, трите кораба на експедицията на Алекс продължаваха полета си нататък към планетата
Orixon 44. Алекс пушеше цигара седнал зад пулта в бокса си, в компанията на Палма, докато слушаха музика и се черпеха с джин, обмисляйки плановете на експедицията. Това беше един от най- дългите преходи на експедицията, когато заобикаляха всичко по пътя си, за да се завърнат по- скоро на Земята. Предварително бяха решили да гостуват чак на планетата Orixon 44, без да се спират по пътя на друго място. Това беше 3019- та Земна Година, 38 месеца от началото на експедицията със тръгване от Земята със два кораба. Третият кораб беше закупен по пътя, по решение на екипажите, командирите и Алекс, като Шеф на експедицията.
Денят напредваше по принцип, когато Алекс и Палма излязоха да се разходят из кораба. Това беше съчетано със оглеждане на корпуса на кораба от вътрешната страна и проверка на различните възли на кораба. В тези часове в кораба
Volvo будуваха само 80 души, като 10 от тях сглобяваха роботи за подаръци и за продан по спирките на експедицията, нататък. Алекс и Палма се поразходиха добре, провериха повече от възлите на кораба и седнаха в оранжерията на кораба, за да си починат и да си наберат плодове и зеленчуци. Тук те постояха около час, на чист въздух.
Наближаваше бордовата вечер, когато Алекс и Палма се прибраха в неговия бокс. Те си пуснаха хубава музика, той се разположи зад пулта, а Палма се залови да приготви нещо вкусно за вечеря и за дългата бордова нощ, когато времето сякаш спираше и човек така и не успяваше да дочака утрото. Алекс се зае да прегледа новините, което му отне близо час, а сетне се занима да напише нови инструкции и задачи за екипажите на трите кораба. Това му отне още един час.
Във началото на бордовата вечер при двамата пристигнаха Ким и Аш, за да вечерят заедно. Те използваха това време и за да обмислят плановете на експедицията за напред. Алекс както винаги драскаше нещо по разни листи хартия, докато умуваха заедно за бъдещите дни на трите кораба и всички екипажи.
По някое време Алекс запали цигара и се захвана да изучава нататък архивите си. По тази пророческа информация той пишеше инструкции за бъдещите войни на земляните, своеобразен учебник за бъдещите войни, който във Бъдещето се четеше от много хора. Това бяха документи с далечен извънземен произход на свидетели на тези войни от Бъдещето. По някакъв начин тези истории бяха диктувани и написани дори преди 3019- та Земна Година. Най близката война със вражески настроени извънземни цивилизации щеше да бъде след около 100 земни години. До тогава имаше достатъчно време за подготовка на земляните и особено
AFJ (Космически сили на земляните и техните съюзни цивилизации.). Тази Агенция беше изцяло военна, със огромен опит. Алекс също беше агент от тази Агенция. Както добре си спомняше това, той имаше няколко живота, когато отново и отново биваше агент от AFJ. Поради повторяемостта на животите, не беше възможно да се изчисли кое е било по- първо и кое е било следващо. Алекс запали цигара замислен.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Край на Откъс №  233.   Valeri Kolev.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Koan - Matariki

Синоптична прогноза