Времето сега:

неделя, 22 септември 2019 г.

Нов фънтъзи роман. 2019. ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс № 231. Valeri Kolev.




Нов фънтъзи роман. 2019.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Откъс №  231.  Valeri Kolev.

Няколко дни по- късно, трите кораба на Алекс се намираха на космодрума край единия град на земляните на планетата
Orixon 37. Във началото на вечерта край корабите течеше купон със музика, танци и скара- бира. Валеше слаб дъжд, но под временните шатри беше сухо и уютно. Бяха запалени няколко живи огньове за повече романтика. Хората празнуваха факта, че са тук и сега заедно и отбелязват срещата си така именно.
*
На другия ден във следобеда, трите кораба се готвеха да отлитат от планетата Orixon 37. Всички екипажи на експедицията и трите кораба, бяха готови за отлитането и изчакваха разрешение от Алекс и Кулата на космодрума. Алекс пушеше цигара пред опративния екран в дежурната каюта на Екип Алфа и обмисляше плановете занапред, заедно с Палма, Ким и Аш. Той беше доволен от гостуването на експедицията на земляните от планетата Orixon 37. Търговските операции тук бяха успешни и трите кораба си заминаваха добре заредени за далечен полет. По отношение на текучеството на хората от експедицията, то бяха освободени от нея 45 души, а бяха приети 80 души. Екипажите на Алекс си заминаваха оттук с пълни души и много положителни емоции и спомени от преживяното тук на тази планета.
По някое време от Кулата на космодрума дадоха разрешение за отлитане на кораба
Volvo. Алекс изчака около двадесет минути, като беше дадено съобщение за затягането на коланите преди отлитането. Когато по- късно кораба започна набиране на височина, всички бяха развълнувани. Не се очакваше скоро да посетят отново тази планета и колонията на земляните тук.
Няколко часа по- късно корабът беше набрал значителна височина, а Алекс пушеше цигара и пийваше джин и айрян, докато обмисляше с другарите си най- новите инструкции за екипажите от експедицията. Написването на новите инструкции отне близо час, след което бяха изпратени по радиомрежата на експедицията, до всеки един член. Алекс беше в добро настроение и заедно със другарите си се радваше на започващата бордова вечер. Настроенията по корабите също бяха оптимистични. Със четири часа по- късно от
Volvo, излетя и кораба Nissan
. Радивръзките бяха стабилни, въпреки лошото време над планетата.
По- късно Алекс се зае да прегледа новините, където не намери нищо особено. Сетне заедно със другарите си написа новините от своята експедиция. Текстът придружен от снимки и клипове беше изпратен със гъстен сигнал по радиото във всички посоки. Както обикновено тези новини се ретранслираха по пътя си до всяко място, заселено със земляни, включително и Земята. Алекс остана доволен от този ден и се усамоти в бокса си, за да послуша музика и да си събере мислите. Ето, че той отново тръгваше по нов път, както и цялата негова експедиция. Това беше времето да си подреди нещата, да се погрижи за себе си и багажите и запасите си. Избръснат и в нова униформа, Алекс се готвеше за далечен полет отново.
По някое време при Алекс се появи Палма. Тя беше в добро настроение, като беше поспала няколко часа. Двамата седнаха да обмислят нещата и да послушат музика, на джин със айрян.
ТРЕТАТА ЗЕМЯ. Край на Откъс №  231.   Valeri Kolev.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Koan - Matariki

Синоптична прогноза